cd_speciaalzaak_evelyn_novacek109021.gif cd_speciaalzaak_evelyn_novacek109019.gif cd_speciaalzaak_evelyn_novacek109017.gif cd_speciaalzaak_evelyn_novacek109015.gif cd_speciaalzaak_evelyn_novacek109013.gif cd_speciaalzaak_evelyn_novacek109011.gif cd_speciaalzaak_evelyn_novacek109009.gif
Instore optreden Marlene Bakker - Oaventuren
cd_speciaalzaak_evelyn_novacek109008.jpg cd_speciaalzaak_evelyn_novacek109007.jpg
   Assortiment  Contact  Genres  Navigatie
  cd's  Meint Veningastraat 132  pop/rock  home
   vinyl lp's (nieuw en 2e hands)  9601KJ Hoogezand  hard rock / heavy metal  nieuw / verwacht
   vinyl singles (nieuw en 2e hands)  tel: 0598-392551  soul / dance / r & b / reggae  webshop
   dvd's    blues / jazz  geschiedenis
   miniatuurgitaren  Openingstijden:  folk / country & western  contact
   gitaarsleutelhangers  Ma:  gesloten  populair (Nederlandstalig etc.)  foto's / films
   gitaarsnaren  Di:   gesloten  Groningstalig / dialect
   pick-up naalden  Wo: 10:00u - 18:00u  klassiek  
   platenbonnen  Do:  10:00u - 18:00u     
   accessoires  Vrij: 10:00u - 18:00u    
 Za:  10:00u - 17:00u
 
   
 
 
cd_speciaalzaak_evelyn_novacek109006.jpg cd_speciaalzaak_evelyn_novacek109005.gif cd_speciaalzaak_evelyn_novacek109004.gif cd_speciaalzaak_evelyn_novacek109003.jpg cd_speciaalzaak_evelyn_novacek109002.jpg cd_speciaalzaak_evelyn_novacek109001.jpg
Mobiele versie van de pagina
In september verschijnt het langverwachte nieuwe album van Marlene Bakker getiteld ‘Oaventuren’. Het album telt twaalf nieuwe liedjes, in het Gronings geschreven en gezongen. In april werd de eerste single Zolaank van het nieuwe album uitgebracht. Het lied gaat over jezelf overgeven aan de liefde. Zo onvoorwaardelijk van iemand houden dat je ook heel sterk de vergankelijkheid voelt waardoor je nog intenser alles wil voelen en ervaren voordat het er niet meer is.

Voor dit album werkte ze wederom samen met songwriter, gitarist en producer Bernard Gepken. Daarnaast spelen op Oaventuren niet de minste muzikanten mee. Nicky Hustinx (drums), Ferry Lagendijk (toetsen), Arjen de Bock (toetsen) en Reyer Zwart (bas) hebben ieder op hun eigen unieke wijze een prachtige bijdrage geleverd. Laatstgenoemde schreef ook de fenomenale blazersarrangementen die onder andere in het titelnumer Oaventuren te horen zijn. Het album is gemixt door Frans Hagenaars in studio SSE-Noord. Oaventuren is een gevarieerd album geworden waarin het aardse Gronings naadloos aansluit op hedendaagse indiefolk/pop.
Instore optreden
 zaterdag 9 september om 11:30u.
Over Marlene:
Marlene is inmiddels een gevestigde naam in het Groningstalig circuit. Met haar prachtige stem en landelijk veelgeprezen debuutalbum RAIF heeft ze een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene weten te veroveren. Ook zij die de taal niet machtig zijn, worden geraakt door de filmische sfeer. Bol van verlangen, weemoed en romantiek.
Nadat Marlene haar Groningstalige debuutalbum RAIF uitbracht ging haar carrière als een speer. “Tot nu toe wat mij betreft het beste album van het jaar”, zei Frits Spits op NPO Radio 1 in zijn programma De Taalstaat. Naast lovende vier -en vijfsterren albumrecensies ontving ze de streektaalprijs voor RAIF. Ze was vaste support act tijdens de clubtour van Daniël Lohues, speelde op festivals als Grasnapolsky, Oerol, Festival der Aa en Noorderslag en ging op landelijke theatertournee met haar voorstelling RAIF. Begin september komt het langverwachte nieuwe album van Marlene Bakker uit en zal ze opnieuw op theatertournee gaan. Op zondagmiddag 24 september vindt haar albumrelease plaats in het prachtige ‘Op Maarhuizen’ gelegen op de eeuwenoude wierde Maarhuizen, net boven Winsum.

"Ze bewijst een uitstekend liedjesschrijver te zijn, al dan niet samen met vaste kracht Bernard Gepken. Een fris debuut dat anders klinkt dan het gros van het Groninger repertoire, en landelijk hoge ogen kan gooien." (Platomania)

“Met dit debuutalbum maakt de zangeres/liedjesschrijfster de verwachtingen helemaal waar. Met RAIF treedt Bakker toe tot het puikje van dit keurkorps.” (**** recensie MusicMaker)

“Het dialect van Bakker is een compleet andere, bijna mythische taal. Het publiek is vanavond vanaf de eerste noot dan ook gelijk muisstil.” (Live recensie Eindhoven Rockcity)

"Haar zoete stem weet je op filmische wijze mee te nemen op een reis door het Grunningse platteland. Bakker weet namelijk op de een of andere manier van elk nummer een soort schilderij te maken, waarbij de band een perfect wit palet vormt en zij vervolgens met elke zin meer kleur geeft." (Live recensie 3voor12)

"Ze betovert en krijgt het voor elkaar om met een voor vele vreemde taal een intieme show neer te zetten. Het is prachtig wanneer je het verstaat, maar eigenlijk net zo mooi als je er geen chocola van weet te maken." (Live recensie OOR)

Haar warme, soulvolle stemgeluid brengt de haast poëtisch klinkende dialectpopteksten op zo’n manier dat je het echt gelooft. Niet de zangacrobatiek, maar het verhalen vertellen staat voorop. Dit, gecombineerd met het Gronings, vormt een gouden duo.” (3voor12Groningen)
Wij mochten het album al beluisteren, en geven het 5 sterren. Het album opent mooi met ‘Oaventuren’, waarbij blazers voor een licht melancholische sfeer zorgen. Het album heeft een aantal klein gehouden nummers, waaronder ‘Roemte’ en ‘Witte wieven’, met nauwelijks meer begeleiding dan het prachtige gitaarspel van Bernard Gepken. Hierin komt de warme, zuivere en ietwat hese stem van Marlene goed tot z’n recht. Als je denkt dat je in slaap gesust wordt heb je het mis, want Marlene schuwt ook het gebruik van elektronica niet, zoals te horen is in het bijna verontrustende ‘Wat is der loos’. Onze favoriet is ‘Verlaizers’, een nummer met prachtige opbouw, waarbij het instrumentale gedeelte aan het einde bijna hypnotiserend is.
De afsluiter van het album is 'Sloaplaidje', met hierin de tekst ‘Joe binnen nooit allinneg’. Bij de laatste tonen van dat lied overheerst inderdaad dát gevoel. Prachtig!
Onze recensie: